Voor de tuinblijvers

Voor de tuinblijvers

Omdat er genoeg tuin te beleven valt...

Door de zomerse zon in augustus is het ideaal weer voor de ‘tuinblijvers’ om te klussen en onderhoud te plegen in en rondom te tuin. Verleng het buitenleven-moment met een prachtige blokhut, plaats een nieuwe tuinafscheiding of maak een terrasvlonder. Vergeet zeker niet om al het tuinhoutwerk te voorzien van een nieuwe laag verfbeits of olie, zodat je langer van jouw tuin kunt genieten. Heb je ook zin gekregen om te klussen in de tuin? Lees snel verder en laat je inspireren door onze tips en adviezen.

     
 

Creëer extra berging in de tuin

Tuinhuisje, chalet, berging of tuinschuur? Om spraakverwarring te voorkomen: wij spreken zelf eigenlijk altijd van een tuinberging als het over tuinhuisjes, blokhutten, tuinschuurtjes, tuinkasten of bijvoorbeeld een fietsenschuurtje gaat. Plaats een tuinberging als extra woon- en of werkruimte, als hobbyruimte of gewoon als extra opbergplek. Het is maar net waarvoor je de tuinberging wilt gebruiken. Naast praktisch staat een blokhut overigens ook erg gezellig in je tuin. Bij sommige tuinhuisjes zit zelfs een afdakje, waar je lekker onder kan zitten met je lounge- of tuinset. Genieten maar!!!

Natuurlijk kun je gebruik maken van het montageteam van Nieuwenhuis Buitenleven die de uitgekozen blokhut voor je installeert en perfect plaatst. Maar wil je jouw tuinhuis of carport als fervent klusser zelf bouwen? Geen enkel probleem. Je kunt kiezen uit één van onze modellen of desgewenst losse bouwmaterialen bij ons aanschaffen en zo zelf een eigen ontwerp samenstellen.

     


Genieten zonder pottenkijkers

Met een omheining of tuinafscheiding zit je heerlijk afschermt van pottenkijkers. Hiermee tover je de tuin om in een plek waar je heerlijk kunt relaxen en privacy hebt. Met een gesloten tuinafscheiding kun je langer buiten zitten zonder last van wind, zon of inkijk. Kies je voor een open tuinafscheiding, dan kun je tegelijk ook van meer uitzicht genieten. Een tuinafscheiding maken kan met standaard plankenschermen, gaaspanelen, rietmatten of maak met houten planken een eigen ontwerp. Allemaal verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, kleuren en afmetingen en te vinden op onze nieuwe houtafdeling.

Bijvoorbeeld een houtenscherm met verticale of horizontale planken, groen of zwart geïmpregneerd of juist niet zodat je deze zelf een kleurtje kunt geven. Door af te wisselen met een gaaspaneel, maak je een speelse combinatie waar je bijvoorbeeld ook een groene klimop tegenaan kunt laten groeien. Voor een natuurlijkere afscheiding kies je een mat van riet, wilgentenen of dopheide, welke je eenvoudig bevestigt op een draadscherm. Of kies voor een composiet scherm voor een moderne strakke uitstraling. Composiet is gemaakt van hout en kunststof. Door de beste eigenschappen van deze 2 materialen, is het een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product. Voor ieder is er wel wat wils.

  


Terrasvlonder maken

Straks lekker nazomeren op een mooie terrasvlonder als verlengstuk van je huis, of aan de waterkant. Een ideale klus voor de tuinblijvers om nu op te pakken. Bepaal de juiste locatie en afmeting door rekening te houden met de wind en de stand van de zon, want op welk tijdstip staat de zon op het terras. Een vlonder van hout of composiet wordt minder snel koud of warm dan een stenen terras, het is comfortabel en heeft een mooie natuurlijke uitstraling. De terrasplanken en terrastegels zijn er in grenen-, douglas en hardhout en leverbaar met een fijn- en/of grofprofiel. Naast hout bieden wij ook een alternatief; composiet dekdelen. Ongelooflijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar is verschillende kleuren en structuren. Kom snel kijken in onze showroom en -tuin voor ideeën.

  
 

Ontdek verschillende houtsoorten

Hout vormt vaak de basis voor een klus. Maar welke houtsoort heb je nodig voor de tuin? Nieuwenhuis Buitenleven vindt het belangrijk om op een gezonde en verantwoorde manier om te gaan met houtproductie en -handel. Tevens bieden wij onder druk geïmpregneerd tuinhout aan, waarbij het hout tot op de kern geïmpregneerd wordt, wat de duurzaamheid verlengt. Hieronder een uitleg van de verschillende houtsoorten. Voor elke tuin en elk budget is er een goede keuze!
Grenen tuinhout is verduurzaamd en geïmpregneerd, waardoor het hout beter beschermd is tegen schimmel, ongedierte en houtrot. Het hout krijgt bij een impregnatie een natuurlijke groene kleur, die na verloop van tijd vergrijst. Dit heeft echter geen invloed op de duurzaamheid.

Vuren tuinhout is net zoals grenen ook verduurzaamd en geïmpregneerd, waardoor het beter beschermd is. Vurenhout heeft daarentegen een egaler oppervlak en minder noesten. Hierdoor heeft het hout een zeer dichte en hoogwaardige structuur.

Douglas tuinhout is één van de hardste Europeese naaldhoutsoorten en zal na droging steeds harder worden, waardoor het in het begin makkelijk te verwerken is. Hierdoor is dit tuinhout van zichzelf al duurzaam en gaat dit onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Desalniettemin adviseren wij u toch dit hout te behandelen met een beits.

Indien je kiest voor hardhout, kies je voor een zeer hard en duurzaam product met de herkenbare rood-bruine uitstraling. Ondanks dat dit een harde houtsoort is, verliest onbehandeld hardhout toch kwaliteit en wordt het gemakkelijk grijs en vuil. Met een olie of beits, zal de oorspronkelijke kleur langer behouden blijven en verlengt het de levensduur.
 

Goede verzorging voor langere levensduur

Genieten van alle seizoenen in een beschutte woontuin is toch wat je wilt. Het tuinhout is een natuurproduct en heeft regelmatig onderhoud nodig om al deze seizoenen door te komen. Door middel van een behandeling met gekleurde (verf)beits of olie geef je de best mogelijke bescherming en verzorging. Vergelijk het met een crème voor de huid, of wax voor de auto … En met het gekozen kleurtje geef je de tuin een sfeer die bij jouw past. Of dit nu een natuurlijke of een uitgesproken kleur is, het maak jouw buitenleven het hele jaar tot een feest!

  
 

Ouderwets hutten bouwen in een Nieuwenhuis Jasje...

Jeugdsentiment! Dat is de huttenbouw. Alom bekend in diverse regio’s en nog steeds ieder jaar een groot evenement. Ervaar nog één keer dat gevoel van toen en kom op zaterdag 20 augustus naar onze “blokhut demonstratie”. Ons montageteam staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo kun jij straks ouderwets hutten bouwen, met als resultaat een prachtige tuinberging!

Ouderwets huttenbouwen in een Nieuwenhuis jasje
Uiteraard kun je deze dag niet alleen informatie inwinnen over hoe je een blokhut bouwt, bij Nieuwenhuis Buitenleven staan wij áltijd voor je klaar voor vrijblijvend advies. Bovendien kun je verschillende tuinhuisjes, carports en fietsenschuurtjes in het echt zien in onze showroom. Benieuwd of alles wel past? Neem foto’s of een plattegrond van je tuin mee, dan tekenen en rekenen wij, onder het genot van een drankje, graag even met je mee. Ons doel is om jouw droomtuin te realiseren en het buiten wonen voor jou zo prettig en comfortabel mogelijk te maken.

 

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste de tuintips ontvangen, meld je dan aan!
Typ bovenstaande code over.

Bekijk ook eens...