menu

Soort

Type

 • Toon meer
 • Toon minder

Afwerking

Lengte

 • Toon meer
 • Toon minder

Dikte

 • Toon meer
 • Toon minder

Maat

 • Toon meer
 • Toon minder

Kleur

Merk

 • Toon meer
 • Toon minder
 • check_circle 4500 m2 tuininspiratie
 • check_circle Breed assortiment
 • check_circle Persoonlijk advies
 • check_circle 25 jaar ervaring
 • check_circle Kwaliteit, kennis en service

Constructiehout

Schuttingen, tuinschermen, vlonderplanken en meer

Constructiehout

Schuttingen, tuinschermen, vlonderplanken en meer

Bij Nieuwenhuis Buitenleven verkopen we verschillende soorten tuinhout voor allerlei doeleinden. Constructiehout is hier een onderdeel van en dient als basis voor uw tuinproject. Denkt u bijvoorbeeld aan het bouwen van een veranda of pergola? Dan is constructiehout de perfecte oplossing. We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in ons ruime assortiment van piketpalen, balken en planken. Nieuwenhuis Buitenleven biedt u alles voor een stevige en veilige buitentoepassing.

 

Meer informatie
1 - 15 van 116 producten Toon per pagina:
Douglas zweeds rabat (diverse soorten)
Vuren zweeds rabat breed 1,1-2,7 x 19,5 (diverse soorten)
Douglas geschaafd dakbeschot (diverse soorten)
Douglas geschaafd blokhutprofiel (diverse kleuren en maten)
Douglas fijnbezaagde regel (diverse maten)
Douglas geschaafde gording (diverse soorten)
Douglas geschaafde plank (diverse kleuren en maten)
Douglas plank geschaafd en fijnbezaagd (diverse kleuren en maten)
Douglas geschaafde regel (diverse soorten)
Damwand hardhout (diverse maten)
Regel hardhout Angelim Vermelho geschaafd (diverse maten)
Paal hardhout Angelim Vermelho geschaafd (diverse maten)
Regel hardhout Angelim Vermelho geschaafd/ gepunt 4.5x7.0x100cm
star_border
Plank hardhout Angelim Vermelho ruw (diverse maten)
Regel hardhout Azobe geschaafd 4.5x7.0x450cm
star_border

Doe inspiratie op in onze showroom
van 2500 m2 en showtuin van 2000 m2

Kom eens gezellig langs

 

Wat is constructiehout?

Constructiehout behoort tot de categorie bouwhout. Het vochtgehalte van constructiehout mag niet hoger zijn dan 15%. Dit zorgt ervoor dat het hout achteraf minder vervormd wordt door uitdroging. Massief constructiehout verwijst naar producten die zijn vervaardigd uit boomstammen en mogelijk verder zijn bewerkt met behulp van machines. Het hout is goed voor onder andere panlatten en spanten, maar ook voor veel andere toepassingen.

Voordelen hout constructie

Bouwen met constructiehout heeft verschillende voordelen. Hieronder staan er een aantal getoond.

Sterkte

Constructiehout staat bekend om de sterkte. Het heeft veel draagkracht en een hoge stabiliteit. Vanwege de natuurlijke vezelstructuur kan hout grote belastingen weerstaan, zonder te breken. Dit maakt hout uitermate geschikt voor bouwprojecten als trappen of het 'skelet' van een dak, maar ook voor veranda's en pergola's.

Duurzaamheid

Constructiehout is over het algemeen duurzaam omdat het kan tegen weersinvloeden. Toch moet het, voordat het buitenshuis gebruikt wordt, eerst worden bewerkt. Dit kan door het impregneren van het hout of door het gebruik van chemische behandelingen. Regelmatig onderhoud van hout zorgt er namelijk voor dat het hout bestand raakt tegen vocht, rot, insecten en schimmels, zodat het een langere levensduur krijgt ondanks de weersomstandigheden.

Isolatie-eigenschappen

Hout heeft van nature sterke isolerende eigenschappen. Het kan warmte vasthouden in de winter en koelte in de zomer, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling wordt verminderd. Dit draagt niet alleen bij aan het comfort in gebouwen, maar kan ook leiden tot lagere energiekosten op lange termijn.

Natuurlijke schoonheid

Naast de bovengenoemde eigenschappen is hout veelzijdig door de natuurlijke schoonheid. Er zijn veel ontwerpmogelijkheden zodat het hout aan al uw wensen en behoeften kan voldoen. Het kan verschillende stijlen realiseren, van modern tot traditioneel en het voegt ook een uniek karakter toe aan elke constructie.

Soorten constructiehout

We verkopen bij Nieuwenhuis Buitenleven verschillende soorten constructiehout. Zo verkopen we palen, balken, gordingen en planken. De verschillende houtsoorten die we verkopen zijn Douglas, Grenen, Hardhout en Vuren en thermisch gemodificeerd hout. Al onze houtsoorten zijn gecertificeerd en zijn kwalitatief hoogwaardig. Ook bieden we diverse maten en afwerkingen. Weet u wat u nodig hebt voor uw project? Bestel dan gemakkelijk en snel uw constructiehout in onze webshop.

Constructiehout Douglas

Constructiehout douglas hout komt van de douglasspar. Het behoort tot klasse 3-4 en is daardoor matig duurzaam. Het is robuust hout en is onderdeel van een van de hardste Europese houtsoorten. De levensduur van dit hout is ongeveer 10 tot 15 jaar. Het heeft een warme rode kleur, die door verwering verkleurt naar een grijstint.

Constructiehout Grenen

Grenen hout komt van de Grove den en is een naaldhoutsoort. Het heeft een kenmerkende geelachtige kleur en een matig fijne nerf. Deze soort is geliefd als hout voor een tuinproject, zeker na impregnatie. Daarnaast wordt het veel gebruikt als constructiehout of als binnenvloer voor tuinhuizen. 

Constructiehout Hardhout

Hardhout is voornamelijk afkomstig van tropische loofbomen en het staat bekend om zijn robuuste eigenschappen. Dit hout kan zonder behandeling worden gebruikt als constructiehout. Het komt in verschillende kleuren voor, maar vaak is de kleur wat donkerder. De levensduur van hardhout is 15 tot 25 jaar, afhankelijk van de houtsoort.

Constructiehout Vuren

Vurenhout, of gewoon vuren, is de benaming voor hout van de fijnspar. Het is de meest voorkomende naaldhoutsoort in Nederland. Daardoor is het goedkoper en vrij populair. Het heeft een bleke tot witte kleur, maar kan geelachtig worden als het niet bewerkt wordt. Deze soort heeft minder duurzaamheid omdat het niet goed bestand is tegen vocht. De levensduur van dit hout is 5 tot 10 jaar.

Afmetingen constructiehout

Constructiehout is bij Nieuwenhuis Buitenleven verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor het geschikt is voor allerlei bouwtoepassingen. De beschikbare lengtes variëren afhankelijk van het type constructiehout en de specifieke behoeften van uw project.

Bij het kiezen van het hout is de afmeting een belangrijk aandachtspunt. Deze kunnen worden uitgedrukt in cm en mm, afhankelijk van de precisie en schaal van uw project. Dit kan bijvoorbeeld een taak zijn voor een hovenier of u kunt zelf alle dimensies (lengte, breedte, hoogte) meten, want meten = weten.

Inspiratie opdoen constructiehout        

Voelt u de drang om aan de slag te gaan, maar weet u nog niet helemaal zeker wat voor constructie u in uw tuin wilt bouwen? Kom dan langs en laat je inspireren in onze ruime showroom en showtuin van maar liefst 4500 m2 in Nieuw-Vennep. Elke tuin-eigenaar die zijn of haar tuin wil omtoveren tot een droomtuin kan zijn hart ophalen in onze showroom. Bekijk hoe spanten en gordingen van constructiehout zijn toegepast in verschillende projecten, om een mooie overkapping te verwezenlijken of een schitterende vlonder te maken.

Constructiehout kopen

Ervaar bij Nieuwenhuis Buitenleven een uitgebreide selectie constructiehout, speciaal voor uw project. Laat uw ideeën tot leven komen met ons diverse assortiment dat klaarstaat om uw project te verwezenlijken.

 • Transport en montage door ons team

 • Mogelijkheid tot gratis afhalen bij onze showroom in Nieuw-Vennep

We begrijpen dat u wellicht bij het constructiehout kopen meer wilt weten over de afmeting, afwerking of het transport van het hout. Daarom staat ons deskundige team voor u paraat voor vrijblijvend advies en meer informatie. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en begin met het realiseren van uw droomproject!

Alles voor de tuin

Een vakantie die begint bij de achterdeur!

Uw tuin is een korte vakantie die begint bij de achterdeur en Nieuwenhuis Buitenleven is uw reisleider.
We hebben alles wat u nodig heeft voor een  onvergetelijke tuinervaring: Bestrating, Overkappingen,
Verlichting en meer. U vindt het allemaal in onze webshop.