Verleng jouw woonkamer!

Verleng jouw woonkamer!

‘s Avonds na een mooie zomerdag of in het najaar nog lekker buiten zitten? Beleef meer buitenplezier met een overkapping, waarmee je jouw woonkamer maar ook het buitenseizoen verlengd. Van de vroege voorjaarszon tot diep in het najaar, met een terrasoverkapping kun je altijd genieten van de tuin. De overkappingen bij Nieuwenhuis Buitenleven kunnen helemaal naar wens worden samengesteld. Van een eenvoudig verandadak tot een complete tuinkamer. Lees snel verder voor inspiratie en waar je op moet letten bij de aanschaf.
 

Vele pluspunten

Een overkapping in de tuin biedt enorm veel voordelen. Een overkapping breidt namelijk de leefruimte van je woning uit én is in verhouding vele malen goedkoper dan een traditionele aanbouw. Want ook met een overkapping kun je heel eenvoudig de stijl van je woninginterieur doortrekken naar de tuin. Daarnaast biedt een overkapping beschutting als het regent of niet zulk lekker weer is, waardoor je ook in het najaar van de tuin kunt genieten. Ook kun je eventueel in de winter de loungeset onder de overkapping plaatsen om te beschermen tegen de weersinvloeden. Kortom, vele pluspunten!


 

Helemaal naar eigen wens samen te stellen

Wie graag een overkapping wil met een natuurlijke, robuuste uitstraling, zit goed met een houten overkapping. Een houten overkapping heeft het voordeel dat je hem nog in iedere kleur kunt schilderen. Aluminium overkappingen zijn daarentegen erg onderhoudsvriendelijk en zijn makkelijk te reinigen. Een trend die je nu veel ziet, is een combinatie van beide. Dus ook met de voordelen van beide ;-). Maar welk materiaal je voorkeur ook heeft, de overkapping kan altijd op maat gemaakt worden. Alleen een eenvoudig verandadak of tot een complete tuinkamer. Daarnaast zijn overkappingen veelal uit te breiden met schoren, verschillende daklijsten en zelfs met wanden. Natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie waar de overkapping geplaatst wordt en af te stemmen op de stijl van de tuin en het huis.


 

Licht doet leven

Ook in het type dak is veel keuze, zoals dicht, halfopen of doorzichtig. Afhankelijk van de locatie en de wens. Om optimaal gebruik te maken van lichtinval kun je kiezen voor een dak van glas. Budgettechnisch is polycarbonaat een goed alternatief. En staat de overkapping de gehele dag in de zon? Denk dan eens na over zonwering. Want deze geeft in de zomer verkoeling en is een prachtige aankleding van je overkapping. Maar ook in de avonduren wil je gebruik maken van de overkapping. Verlichting in je overkapping is essentieel. Niet alleen praktisch maar ook zeer sfeervol. Licht doet leven! In vele overkappingen is het mogelijk om inbouwspots te plaatsen als subtiele verlichting. Maar ook wandverlichting aan de gevel of achterwand is een goede aanvulling.


 

Plaatsing door Montageteam

Het in elkaar zetten een overkapping is een vak apart. Bij Nieuwenhuis Buitenleven kan je gebruik maken van een eigen Montageteam die de aangekochte overkapping met perfectie bij je plaatst. Uiteraard wordt direct na de aankoop nog ter plekke de maten opgemeten, zodat de overkapping straks perfect in je tuin past. En na een paar weken levertijd staat het Montageteam bij je voor de deur. Onze ervaren monteurs plaatsen je overkapping op de afgesproken locatie. Of dit nu vrijstaand is of tegen de gevel...alles kan! Tevens sluiten ze de hemelwaterafvoer van de overkapping aan op het riool. En heb je ook zonwering voor in de overkapping besteld? Geen probleem, ook deze hangen wij netjes voor je op.

Geen enkele situatie is hetzelfde. En bijna geen enkele woning en tuin is identiek aan de andere. Daarnaast heeft iedereen zijn of haar eigen smaak. Dat is logisch vinden wij. Het team van Nieuwenhuis Buitenleven denkt graag met je mee. Kom tuininspiratie op doen in onze showroom en showtuin en laat je adviseren over de vele mogelijkheden van terrasoverkappingen door onze experts. Want alleen zo creëert je jouw persoonlijke droom overkapping.

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste de tuintips ontvangen, meld je dan aan!
Typ bovenstaande code over.

Bekijk ook eens...