Inspiratie: Uw tuin uitgelicht

Inspiratie: Uw tuin uitgelicht

Maak van uw tuin een sfeerverlichte woonkamer onder de sterrenhemel, zeker nu de avond sneller invalt. De maand september staat bij Nieuwenhuis Buitenleven dan ook in het teken van buitenverlichting. Wij denken graag met u mee over tuinverlichting en willen u inspireren, want de mogelijkheden zijn groot.
 

De groene zone

U heeft prachtige bomen, struiken en andere planten in uw tuin staan. Deze zijn overdag schitterend, maar dit ziet u niet meer zodra het donker wordt. Geef ze de aandacht door de prachtexemplaren uit te lichten. Een spot van onderaf geeft aan hoe imposant die mooie boom of plataan is. Met een halfhoge staande armatuur laat u zien dat heesters of ander eenjarige planten nog steeds in bloei staan. En wat dacht u van een speels effect tussen de verschillende struiken, hierdoor gaat de tuin ook in de avond leven. Ieder object heeft andere behoeftes. Zorg dat u bij het maken van een plan nadenkt over hoe u elke element tot zijn recht laat komen.


 

Buitenleven

Tuinverlichting geeft ook in de avonduren sfeer aan het buitenleven. Zeker nu de avond alweer sneller intreedt maar de temperatuur nog aangenaam kan zijn, geniet u met de juiste verlichting ook ‘s avonds optimaal van uw tuin. Naast sfeer is licht natuurlijk ook functioneel. Zo kunnen geïntegreerde spots in de bestrating het looppad aangeven zodat u altijd de weg vind naar de favoriete plekjes in uw tuin, die u op hun beurt natuurlijk weer prachtig kunt uitlichten met een wandarmatuur. Zo blijft uw tuin ook ‘s avonds een plek om van te genieten.

  
 

Waterlichtshow

Water in de tuin, zoals een vijver of een fontein, heeft op zowel jong als oud een aantrekkingskracht. Het beweegt, men wil er in kijken en gaat op zoek naar de visjes en kikkers. Maar als de duisternis invalt, raakt het zijn effect kwijt. Waterpartijen zijn op diverse manieren te verlichten zodat het een extra dimensie geeft. Plaats staande armaturen rondom de vijver, zodat deze vanaf bovenaf wordt verlicht. Ook is er de mogelijkheid om vanuit het water te verlichten. Zeker met bewegend water geeft dit een bijzonder effect. De onderwaterspots zijn speciaal ontwikkeld en kunnen gewoon op een 12 volt systeem worden aangesloten. Zie wat licht met water doet, het leeft!


 

Wandschildering

Tuinafscheidingen zijn vooral praktisch, ze geven privacy en zorgen voor de basis in de tuin. Maar net zoals gevels van uw huis, of de muren van een schuur of garage, kunnen deze omgetoverd worden in een wandschildering. Met de juiste verlichting geeft het de karakter van de wand weer. Is het een groene haag, een mooi geschilderde schutting, of juist een saaie muur. Het maakt niet uit, verlichting doet leven. Met de wandarmaturen pimp je wanden op, geef je een sprookjesachtig effect en biedt het sfeer aan de tuin. Het wordt een ware wandschildering.


 

Geborgenheid

Natuurlijk is tuinverlichting sfeervol. Want zo veel mogelijk genieten is toch ieders levensmotto. Maar het biedt ook een stukje geborgenheid en veiligheid. Het maakt donkere en duistere hoekjes weer licht en het is toch prettig als op- en afstapjes verlicht zijn. Met spots en staande armaturen worden tuinpaden, opritten en eventuele hoogteverschillen goed zichtbaar. Tevens houden inbrekers niet van in de 'spotlight' staan en zullen zij minder snel actief zijn in een verlichte tuin. Hierdoor geeft tuinverlichting u een veilig gevoel.

  
 

Energie besparend

Tuinlampen met een bewegingsmelder of een lichtgevoelige sensor zorgen voor zinvolle branduren. Hierdoor biedt verlichting niet alleen veiligheid, maar zorgt het ook voor een energiebesparend karakter, want de verlichting gaat alleen aan als het nodig is. Daarnaast gebruikt bijvoorbeeld In-Lite tuinverlichting alleen ledlampen. Dit zorgt voor minder stroomverbruik (tot wel 7 keer minder) en een langere levensduur (ongeveer 30.000 branduren). Een ander voordeel van led-buitenverlichting is dat ledlampen, in tegenstelling tot gloeilampen, niet warm worden. Zo is verlichting dus heel belangrijk, bovenal praktisch en sfeervol, maar kan dit ook milieubewust zijn.
 

Bezoek onze showroom en -tuin

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u eerst wilt zien wat de verschillende mogelijkheden op het gebied van buitenverlichting zijn voordat u een keuze maakt. Kom daarom bij ons langs in onze showroom en showtuin in Nieuw Vennep. Met 4000 m2 aan tuininspiratie doet u gegarandeerd nieuwe ideeën op. Bezoek dan ook onze Nachttuin! Een nieuwe manier om overdag de juiste tuinverlichting uit te zoeken, in een ruimte waarin de omstandigheden van de nacht zijn nagebootst.

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste de tuintips ontvangen, meld je dan aan!
Typ bovenstaande code over.

Bekijk ook eens...