Geniet ook in het najaar van jouw tuin

Geniet ook in het najaar van jouw tuin

De temperatuur gaat nu toch echt dalen en de dagen worden korter. Tijd om lekker warm binnen te zitten.... Of buiten onder een overkapping, want er is nog genoeg te beleven in de tuin. Zie hoe de bomen en struiken veranderen met hun prachtige herfstkleuren en spot zingende wintervogels die op zoek zijn naar voedsel. Maar ook heerlijk onder het genot van een (warm) drankje nog even genieten van het najaarszonnetje in de tuin. Of tijdens een zachte avond samen onthaasten en genieten van de rust.
 

Beschut onder een afdak

Onder een overkapping zit je beschermd en uit de wind. Dus een goede plek om nog even te vertoeven tijdens je vrije uurtjes. Overkappingen zijn er diverse soorten en maten. Van een eenvoudig verandadak, tot een complete tuinkamer, of een knusse blokhut met verlengde luifel. Van aluminium tot hout en van standaard pakketten tot helemaal naar eigen wens samen te stellen. Wel goed om even stil te staan, waar deze dan moet komen te staan. Heeft jouw tuin meerdere terrassen, overkap dan het terras waar je het langst van de zon kunt genieten. Wil je juist meer leefruimte creëren, dan kun je de overkapping beter direct tegen de woning plaatsen. Bedenk ook dat een overkapping schaduw creëert, wat invloed kan hebben op de planten. Is zeker in de zomer van belang.

 

Haal de warmte erbij

Aangenaam en lekker lang buiten te zitten is mogelijk met terrasverwarming. Ook deze zijn er in diverse soorten en vormen, van een elektrisch heater, een gashaard of een buitenkachel. Elektrische terrasheaters dienen opgehangen te worden en geven warmte van bovenaf. Een gashaard of buitenkachel geeft warmte vanaf zithoogte en heeft een ‘aanstekelijk’ vuurtje. Nieuwenhuis Buitenleven heeft een breed assortiment aan terrasverwarming. Zoek de warmte op en geniet ook nu nog van jouw tuin!

 

Favoriete drankje van het team van Nieuwenhuis Buitenleven

Bij een borrel in de buitenlucht hoort natúúrlijk glühwein. Het ideale drankje om alvast in de knusse wintersport sferen te komen en het favoriete drankje van het team van Nieuwenhuis Buitenleven. Met onderstaande recept maak je dit heerlijke winterdrankje.

Glühwein
Ingrediënten voor 6 personen: 1 citroen, 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, 1 liter soepele rode wijn, 4 kruidnagels.
  1. Snijd de citroen en sinaasappel in partjes, en breek het kaneelstokje door midden. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de wijn. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
  2. Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken. Zeef de glühwein en roer er suiker naar smaak door.
 

Inspiratie & monteren

Met een overkapping, eventueel in combinatie met terrasverwarming, verlengt u het buitenseizoen tot in november. We vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is. Kom inspiratie opdoen in onze showroom en showtuin en laat je adviseren over de vele mogelijkheden door onze experts.

Uiteraard kan een overkapping ook geplaatst worden door ons eigen Montageteam. Ervaren monteurs die voor kwaliteit gaan. Want alleen zo creëren we samen jouw persoonlijke droomtuin en kun je tijdens ieder seizoen genieten van je tuin!

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste de tuintips ontvangen, meld je dan aan en maak ook nog eens kans op
50 euro shoptegoed!
Typ bovenstaande code over.

Bekijk ook eens...