De tuintrends van 2017

De tuintrends van 2017

Een nieuw jaar, betekent nieuwe trends en nieuwe inspiratie. Voor 2017 zijn de kernwoorden van Tuinbranche Nederland;  Emancipatie, Energie en Harmonie. Het team van Nieuwenhuis Buitenleven heeft deze kernwoorden doorvertaald naar de vier onderstaande trends.
 

Trend 1: De kleurrijke tuin


In 2017 zien we dat kleur steeds meer zijn intrede doet in het buitenleven, denk hierbij vooral warme kleuren en patronen. Deze trend geeft het ultieme vakantiegevoel. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de assortimentsgroep bestrating. Beige, bruin en roodtinten in zowel betonnen bestrating, als keramiek, maar ook in gebakken bestrating. In de assortimentsgroep tuinmeubelen zien we vooral een weelde aan allerlei vrolijke en warme kleuren in de bekleding, zoals bij de stoelkussens en parasols. Deze trend kan ook doorgezet worden in het schilderwerk van al je houtwerk. Tuinbergingen, schuttingen, of pergola’s kunnen in diverse kleuren worden gebeitst. Ook hierin zijn verrassende kleuren beschikbaar.  Maak van jouw buitenleven een kleurrijk geheel en waan je op een andere plek in je eigen tuin.
 

Trend 2: De onderhoudsvrije tuin


De tuin wordt een plek waar we steeds meer willen ontspannen en relaxen. Zeker na een drukke dag biedt dit uitkomst om helemaal tot rust te komen. Hierbij is het belangrijk dat we het ons zo gemakkelijk mogelijk maken en zo min mogelijk onderhoud hebben aan de tuin. Denk hierbij aan all weather kussens die je gewoon buiten kan liggen, een krasvaste keramiek bestrating, composiet vlonderplanken die makkelijk af te nemen zijn als je iets gemorst hebt, een echt lijkend gazon met kunstgras wat je nooit hoeft te maaien. En geen zin meer om je schuurtje te verven of onkruid tussen de bestrating weg te halen? Investeer dan bijvoorbeeld in een onderhoudsvrije metalen berging en in een speciaal voegmiddel zoals GatorXp waarbij onkruid geen kans krijgt. Hierbij maak je dus optimaal gebruik van het gemak en zo blijft er alleen zuivere tijd over voor de ontspanning.
 

Trend 3: De natuurlijke tuin


Het strakke lijnenspel in het buitenleven wordt in 2017 ingeruild voor meer organische vormen en natuurlijk materialen en kleuren. Wegdromen in een natuurlijke omgeving geeft namelijk nieuwe energie. Natuurstenen bestrating eventueel aangevuld met klinkers in natuurlijke tinten, maar ook speelsere vormen. Een houten overkapping, tuinberging of tuinafscheiding in bijvoorbeeld douglas of vuren, en behandel deze met een transparante of natuurlijke kleur beits om er nog langer van te genieten. Maak uw buitenleven compleet met een fijne tuinmeubelset. Een zeer duidelijke trend bij de tuinmeubelen zijn de lichte kleuren, zoals beige, zand in combinatie met wit, welke perfect past bij de natuurlijke tuin. Zeker als dit gecombineerd wordt met hout en ronde vormen.
 

Trend 4: De duurzame tuin


Duurzaamheid blijft een belangrijk speerpunt in de maatschappij. Draag een steentje bij aan een beter milieu en pas jouw tuin aan met duurzame producten en of producten die zorgen voor een betere huishouding. Gebruik de duurzame led bij de buitenverlichting en zorg met een lichtsensor dat deze alleen aan gaat als het donker wordt. Kies je voor een schutting of vlonder? Koop dan composiet waarbij gerecycled materiaal wordt gebruikt of hout met een keurmerk. Heb je weinig beplanting in de tuin? Dan is het belangrijk om regenwater op te slaan met behulp van Hydroblob afwatering. Hierdoor voorkom je dat er bij een heftige bui regenwater op de bestrating blijft staan en tegelijkertijd waterreserves opbouwt, die het langzaam weer los laat in de grond. Daarnaast is een goede hemelwaterafvoer sowieso belangrijk. Goten en regenpijpen aan schuren, blokhutten en overkappingen, maar ook in de bestrating. Allemaal handige tips voor een goede watermanagement. Een betere wereld begint bij jezelf, ook in jouw tuin.

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste de tuintips ontvangen, meld je dan aan en maak ook nog eens kans op
50 euro shoptegoed!
Typ bovenstaande code over.

Bekijk ook eens...